Enerji Sistemi

UPS sistemlerinin eklenmesi sonrasında test edilen ve kusursuz şekilde çalışan enerji sistemi, A’dan Z’ye en ince ayrıntılar düşünülerek hazırlanmıştır. Enerji bölümleri yüksek güvenlik ile korunmakta, ilgili personel dışında enerji bölümlerine giriş engellenmiş bulunmaktadır. Kullanılan tüm ekipman ve kablolar toleranslı ve sektörde lider firmaların ürünlerinden seçilmiştir.

  • Tüm bina elektrik enerjisini, enerji sağlayıcı kurumun orta gerilim hattından sağlamakta, orta gerilim hattından gelen enerji, orta gerilim hücrelerinde karşılanmaktadır.

  • Hücrelerde karşılanan orta gerilim, bir sonraki enerji bölümünde yer alan trafoya iletilmekte burada orta gerilim, alçak gerilime çevirilmektedir.


* Elektrik enerjisinin parametrelerini ( V.I ) değiştiren statik elektromagnetik cihazlara transformatör denir.

  • Alçak gerilime dönüştürülen enerji A.G pano odasında ölçülmekte, kompanze edilmekte ve bina içi kat panolarına ve datacenter bölümünde yer alan diğer panolara aktarılmaktadır. Birçok aşamada elektronik olarak ölçümlenen enerji, internet ortamından da takip edilebilmektedir. Belirlenen sınırlar dışına çıkıldığında enerji kesilerek yedekli jenaratör sistemi tetiklenmektedir. Tamamı otomasyon ile yönetilen sistemde yedekli jeneratör sistemine otomasyon tarafından eş yaşlandırma uygulanmakta ve jeneratörler belirlenen sürelerde sıra ile çalıştırılmaktadır. N+1 yedekli UPS sistemi ve UPS sisteminin akülerininde yer aldığı bölümde sunuculara ulaşacak enerji UPS üzerinden online olarak geçirilmekte ve frekans veya voltaj değişikliklerinin datacenter’a iletimi engellenmektedir.


Leave a Comment